Două asistente, trei infirmiere şi un brancardier de la Spitalul Județean din Timișoara, depistați cu COVID-19

Noul coronavirus continuă să ţintească angajaţii sistemului de sănătate. Şase angajaţi de la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean din Timişoara au fost depistaţi pozitiv, toţi fiind asimptomatici. Este vorba despre două asistente, trei infirmiere şi un brancardier.

În cursul săptămânii trecute a fost depistat pozitiv un pacient de pe secţia de Neurochirugie, care la primul test a fost găsit negativ. Atunci s-a decis testarea întregului personal de pe secţie şi şase angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19.

„Noi, în cadrul Spitalului Judeţean, testăm preventiv personalul de pe toate secţiile, scopul fiind siguranţa pacienţilor şi a angajaţilor. Am decis testarea întregului personal de pe Neurochirurgie şi a pacienţilor de două ori la un interval de 72 de ore. În urma celor două teste, am depistat că toţi pacienţii sunt negativi, toti medicii sunt negativi, însă am depistat şi un brancardier, două asistente şi trei infirmiere, toţi pozitivi şi asimptomatici”, a declarat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean, pentru Express de Banat.

În continuare, s-au derulat anchetele epidemiologice, s-au verificat procedurile de pe secţie, a fost consultat DSP- ul si Centrul Regional pentru Sănătate Publică şi s-a efectuat dezinfecţia terminală pe secţie.

„Colegii pozitivi au fost trimişi la Spitalul «Victor Babeş» şi având rezultatele duble negative pentru restul personalului şi al pacientilor, situaţia este considerată una controlată din punct de vedere al măsurilor luate imediat. În timp ce colegii depistati pozitivi se afla la «Victor Babeş», activitatea continuă, cu respectarea protocoalelor stricte şi cu munca în ture, cu purtarea corectă a echipamentului de protecţie”, a continuat Raul Pătraşcu.

Testele pentru cei şase angajaţi depistaţi pozitiv au fost efectuate miercuri și vineri, iar rezultatele au venit duminică.