Două apartamente în flăcări în Caraș-Severin

Două incendii s-au produs aseară în județul Caraș-Severin, care s-au soldat cu pagube materiale și atacuri de panică.

În jurul orei 21.45, prin apel la 112 a fost anunțat un incendiu izbucnit la un apartament de pe Strada Ștefan Velovan din municipiul Caransebeș. Au intervenit de urgență două echipaje de stingere și unul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș. Incendiul emana mult fum, care a pătruns și pe casa scării, astfel că s-a impus evacuarea unui număr de 7 persoane de la nivelul superior. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Proprietara apartamentului nu era acasă la momentul izbucnirii incendiului, ajungând la domiciliu în timpul intervenției de stingere. Aceasta a suferit un atac de panică și a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Municipal de Urgență. A ars mobilierul din camera în care s-a produs incendiul, iar restul apartamentului și casa scării au fost afectate puternic de fum. Din apartament a fost salvat un câine de talie mică, care nu a fost rănit.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului a rezultat că incendiul ar fi fost cauzat de un scurtcircuit electric.

La nici 5 minute de la momentul anunțării acestui incendiu, tot prin apel 112 a fost semnalat un alt incendiu la un apartament în Anina. Pentru stingerea acestuia au acționat un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Oravița și SVSU Anina. Din fericire nici în acest caz nu au fost victime. Au fost totuși evacuate 30 de persoane de la nivelurile superioare ale clădirii. A ars mobilierul din cameră, o ușă și un toc de geam, iar la apartamentul de la nivelul superior a fost afectat un geam.

O tânără de 17 ani a suferit un atac de panică și i s-a acordat primul ajutor la fața locului.

Acest incendiu pare să fi izbucnit din cauza unui sistem de încălzire improvizat.