Dotări și echipamente IT pentru elevii și dascălii Liceului „Hercules”!

students woman studying online browsing e learning concept
explo 1000x200

Aproape 500 de tablete școlare, peste 40 de laptopuri, dar și camere web pentru videoconferințe și table interactive vor ajunge în orașul de pe Cerna pentru elevii și dascălii Liceului „Hercules”.

Liceul „Hercules” din orașul de pe Valea Cernei urmează să fie dotat cu echipamente IT, după ce administrația locală a reușit să atragă 1,33 de milioane de lei prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Mai exact, este vorba despre un număr de 489 de tablete pentru elevi, 45 de laptopuri pentru dascăli, 16 monitoare, 9 sisteme all in one, 24 de camere web pentru videoconferințe, 6 videoproiectoare, 21 de table interactive și 14 tablete grafice.

Cererea de finanțare pentru proiectul privind asigurarea accesului la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice a fost admisă după evaluarea tehnico-financiară, fapt ce nu poate decât să ne bucure. Până la sfârșitul anului sperăm să semnăm și contractul de finanțare, după care urmează să facem achizițiile. Valoarea totală a proiectului este de 1.339.275,18 de lei, din care 84.252 de lei sunt cheltuieli neeligibile.”, ne-a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.