Dotări de peste 1,5 milioane de lei pentru spitalul din Caransebeș

dotari spital caransebes

Noi echipamente medicale, achiziționate printr-un proiect european de Primăria Caransebeș pentru unitatea sanitară, au ajuns la spitalul municipal.

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a fost dotat cu aparatură pentru autoclavarea (sterilizarea) instrumentarului medical. Este vorba despre autoclave 90 l cu accesorii (11 buc.), autoclave 40-60 l cu accesorii (4 buc.), lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție (2 buc.), nebulizator de uz spitalicesc (1 buc.), aparate de dezinfectat ploști și urinale (5 buc.), autoclavă cu două uși (1 buc.), seturi de cărucioare pentru curățenie (12 buc.), și troliu de transport rufe (6 buc.). Toate aceste dotări sunt în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Echipamentele medicale au fost achiziționate de Primăria Caransebeș prin proiectul european „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în Caransebeș”.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

„Continuăm să dotăm spitalul cu ajutorul proiectelor europene pentru a asigura condiții cât mai bune atât pacienților, cât și cadrelor medicale. Recent, prin același proiect au fost aduse la spital un RMN ultraperformant și un aparat de radiologie ultramodern, puține spitale de la noi având astfel de aparatură”, a precizat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în municipiul Caransebeș”, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, are o valoare de 39.465.165,44 de lei.