Dosarul „securistului” Marcel Vela n-a fost găsit în arhivele CNSAS nici în 2019!

Carnetul de colaborator al Securității emis pe numele ministrului de Interne Marcel Vela este un fals grosolan, se apără acesta, drept dovadă prezentând deciziile Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Ceea ce este prezentată drept o dovadă incontestabilă a relației pe care Vela ar fi avut-o cu fosta Securitate nu e o noutate. Același document a apărut cu mulți ani în urmă, Marcel Vela susținând în permanență că nu este unul autentic, motiv pentru care a cerut precizări CNSAS.

„Ultimul atac, cel cu securitatea, o ciorbă reîncalzită cu fluturașii împrăștiați în campania electorală din anul 2000 împotriva unor candidați incomozi. Pe acest subiect SRI a dat la vremea respectivă un comunicat precum că pliantele respective sunt false (în 4 iunie 2000)”, a comentat ministrul Afacerilor Interne. 

Acesta a prezentat corespondența din 2001 și Decizia CNSAS din 2007 și a amintit că s-au verificat arhivele și în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt că nu există niciun dosar pe numele său. În plus, ministrul Vela spune că a identificat motivele pentru care e lovit tot mai des în ultimele zile. „Observ o efervescență crescută a atacurilor la adresa mea, deranjând probabil prea tare lumea ,,băieților deștepți” din zona Ministerului Afacerilor Interne. Să nu uităm că MAI are un buget total de aproximativ 4 miliarde de euro și un ministru nou, venit din provincie, fără să știe hațișurile și conexiunile tridimensionale din aceasta zonă, deranjează foarte multe persoane”, a adăugat Marcel Vela.