Dosarul de trafic de influență al primarului Brian Filimon, oprit în camera preliminară?

filimon brian maureni

Primarul comunei Măureni și omul de afaceri Ianco Zifceak au fost trimiși împreună în judecată de DNA Timișoara, însă procesul penal ar putea înceta înainte practic să înceapă, e convins politicianul.

Brian Filimon, cel mai votat primar din Caraș-Severin, cu peste 93%, se declară complet nevinovat și spune că lasă justiția să stabilească adevărul după ce dosarul ce-l privește, al cărui obiect e traficul de influență, a fost trimis de procurori Tribunalului Caraș-Severin spre soluționare.

Edilul e acuzat că și-ar fi traficat influența asupra unor subordonați din Primărie în avantajul firmei lui Ianco Zifceak. S-ar fi întâmplat asta undeva în 2019.

Brian Filimon a confirmat pentru Express de Banat că va trebui să dea explicații în sala de judecată, dar se declară liniștit. „Sunt în această situație neplăcută din cauza disputelor dintre doi mari constructori din județ. Practic, sunt o victimă colaterală. Acest dosar e construit pe denunțul unui om de afaceri foarte controversat. E vorba despre Valentin Armașu, un condamnat penal fugit din țară. Ăsta e adevărul din spatele acestui dosar. Nu e vorba despre niciun trafic de influență, dar asta o va spune instanța de judecată, în care am mare încredere. Din punctul meu de vedere acest dosar se va opri în camera preliminară, nici nu va ajunge pe fond, pentru că acest denunțător e lipsit de credibilitate, a făcut astfel de lucruri doar pentru a-și mai reduce din pedepsele primite. Adevărul va ieși la lumină și, sper eu, în cel mai scurt timp oamenii din comunitatea noastră și nu numai se vor convinge că sunt cu sufletul curat.”, a declarat primarul Filimon.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/