Dosarul de corupție al președintului Frunzăverde, clasat de DNA!

“Caracatița din Camera de Comerț” pe care procurorii anticorupție au urmărit-o îndeaproape, au ascultat-o și analizat-o în detaliu a scăpat de orice acuzație!

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, este personajul principal al dosarului pe care DNA l-a deschis ca urmare a unor constatări făcute de auditori ai Curții de Conturi, cu privire la un contract încheiat între administrația județeană și avocatul Dan Stan. DNA începuse urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, motiv pentru care SRI a interceptat și supravegheat aproape orice mișcare s-a făcut la Camera de Comerț. La finele urmăririi penale, procurorii DNA au concluzionat că niciunul dintre cei vizați nu poate fi trimis în sala de judecată pentru a răspunde în fața legii de comiterea vreunei infracțiuni. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticoruție a emis în 12 iulie o ordonanță de clasare a dosarului în care au fost urmăriți penal Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni, Dan Stan, Vasile Barbu, Darian Ciobanu, Octavian Deaconu și Lucian Negrea. Aceștia au fost informați oficial de organele de cercetare penală, în sensul că au fost supravegheați și că dosarul s-a închis.

Acest dosar a stat la baza celui în care Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni au fost condamnați definitiv, cel al alegerilor prezidențiale. Interceptările care s-au făcut în dosarul de abuz în serviciu i-au determinat pe procurori să deschidă o nouă urmărire penală, care într-un final a și dus la condamnarea definitive a celor doi foști șefi ai județului.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!