Dosare penale pentru firme din Timiș care au depozitat incorect substanțe toxice

substante toxice

Cinci societăți comerciale din Timiș s-au ales cu dosare penale pentru că nu au gestionat corect substanțele toxice cu care lucrează. Și la altele au fost descoperite nereguli, iar amenzile ajung la 20.000 de lei.

În ultimele zile, polițiștii au verificat 11 firme din Peciu Nou, Parța și Giulvăz. Din păcate, aproape jumătate nu respectă normele de protecția mediului.

„În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat că 5 societăți comerciale depozitează ilegal cantități însemnate de produse, din grupe diferite de toxicitate, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri, pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

Polițiștii au indisponibilizat în total 1.922 de litri de produse de protecția plantelor (erbicide, fungicide, pesticide etc.) și 166 de cutii de carton cu recipiente de substanțe periculoase, respectiv 104 kilograme de fosfat de zinc. În cazul acestor 5 societăți comerciale s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută de O.U.G nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Cantitatea de produse periculoase identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și neutralizării ulterioare”, a transmis IPJ Timiș.

La mai multe companii, polițiștii au descoperit deficiențe la modul de asigurare a pazei bunurilor și cu privire la respectarea cerințelor minime de securitate, în sensul că aceste societăți comerciale nu îndeplineau măsurile stabilite prin analiza de risc sau, mai mult decât atât, nu aveau efectuată o astfel de analiză de risc la securitatea fizică.

 

 

tmc 640