Dormi liniștit! Poliția veghează pentru tine!

De ceva vreme s-a lansat o dezbatere în presa centrală cu privire la faptul că polițiștii de la posturile de poliție comunale nu ar mai desfășura activități după ora 16, mai ales după ce MAI a tăiat sporul de permanență începând din ianuarie 2018, spor pe care polițiștii îl primeau pentru această activitate.

Ministerul a ținut să vină cu precizări și recunoaște că posturile de poliție se închid la ora 16, dar activitatea polițienească, spune Ministerul, ar continua 24 de ore din 24.

De-a lungul timpului, indiferent de numărul de angajați pe care Poliția Română i-a avut la dispoziție, posturile de poliție comunale nu au avut niciodată program non-stop. Așadar, această situație a existat chiar și atunci când Poliția Română nu se confrunta cu acest deficit mare de personal și indiferent de acordarea sporului de 40%.

„În comunicările publice făcute până acum, s-a precizat că activitatea de poliție nu se întrerupe după programul de lucru de 8 ore și că Poliția nu lucrează doar până la ora 16.00, așa cum s-a încercat să se inducă în mod fals, în opinia publică.

Faptul că un post de poliție comunal își închide activitatea după programul de lucru nu înseamnă că serviciul polițienesc este suspendat până ziua următoare. În fiecare localitate din mediul rural, după programul de lucru, intervențiile se asigură pe principiul «cel mai aproape de locul evenimentului intervine».

Organizarea acestei intervenții, după orele de program, este atributul șefilor unităților teritoriale ale Poliției Române, acest lucru realizându-se prin constituirea de patrule cu polițiști din cadrul mai multor structuri (posturi de poliție comunale, secții de poliție rurale etc)”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.