Domnilor din Consiliul Județean, cât de greu vă este să faceți rost de bani pentru spital?

Spitalul Județean de Urgență din Reșița a devenit o prioritate pentru Silviu Hurduzeu! S-a întrebat cineva cât de greu le e domnilor din Consiliul Județean să atragă bani pentru unitatea medicală? Acestea sunt primele referiri ale noului manager de la spital privitoare la reprezentanții instituției care l-au pus în funcție.

Atunci când cineva ocupă, fără prea mult efort, o poziție importantă într-o instituție de stat, slabe sunt șansele să muște mâna care l-a pus în funcție. Cel puțin, la început de mandat. Așa se întâmplă și în cazul Spitalului Județean de Urgență, unde aprecierile au luat locul oricărei observații cât de mici. Waldemar Murgu, omul care a preluat managementul spitalului la începutul acestei săptămâni, ia apărarea reprezentanților din Consiliul Județean, în special președintelui Silviu Hurduzeu, și face un apel la comunitate.

„Comunitatea trebuie să înțeleagă: Consiliul Județean are o mare disponibilitate, iar domnul Hurduzeu a făcut din Spitalul Județean o prioritate, ceea ce mi se pare foarte de lăudat. Nu-mi aduc aminte ca mulți președinți de consilii județene să facă o prioritate, dar dacă stăm și analizăm că sunt peste 1.000 de angajați și se perindă prin spital 25.000-26.000 de oameni, veți realiza că înseamnă ceva. Veți realiza importanța impactului social. Cu atât mai mult ar trebui să apreciem efortul pe care îl face Consiliul Județean. Pentru că nici Consiliul Județean nu are un robinet pe care îl pornește și vin banii”, a declarat Waldemar Murgu.

leader board 728 x 90 px

Managerul care va ține frâiele spitalului timp de 6 luni merge mai departe și le bate obrazul jurnaliștilor, sărind încă o dată în apărarea superiorilor săi, despre care consideră că se află uneori în situații limită. „De ce n-ați întrebat o dată la Consiliul Județean: «Domnilor, vă e greu, vă e ușor să faceți rost de banii ăștia?”. Promitem să adresăm această întrebare oricărui șef de instituție cărășeană, în momentul în care pacienții din spital vor fi întrebați de managerul Murgu dacă le este greu să-și plătească taxele la stat, dar să aducă de acasă bani de pansamente și medicamente…

CITEȘTE ȘI: Nicio lună cu pierderi! Waldemar Murgu preia conducerea Spitalului Județean cu 60 de pagini de planuri!