Dominic Fritz îl atacă pe Robu pentru schimbarea statutului Asociației Timișoara 2021: „Privatizează totul și vrea să fie singurul șef˝

Dominic Fritz critică deciziile lui Nicolae Robu în legătură cu Asociația Timișoara 2021! Candidatul la Primărie crede că edilul trebuie să facă lobby la Guvern pentru a asigura reușita proiectului, nu să își crească influența în cadrul asociației culturale.

Situația apărut în cadrul Asociației Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană i-a atras atenția lui Dominic Fritz. Candidatul la Primăria Timișoara spune că Nicolae Robu a dorit să aibă o putere mai mare de decizie și a forțat schimbări în statutul asociației. Useristul a identificat și obiectivele actualului edil: să poată numi și demite directorul executiv al organizației după propriile considerente. „A spus că Primăria se va retrage din această asociație și că își va face propriul proiect de capitală culturală. Acum domnul Robu, după ce a distrus fotbalul Timișoarei, vrea să distrugă și cultura Timișoarei și vrea să își facă cumva capitala culturală pe persoană fizică. Acest proiect e al timişorenilor şi al României. În loc să dezbine și mai departe și în loc să închidă asociația, ar trebui să o deschidă. Noi am făcut mai multe propuneri să democratizăm asociația, să includem sectorul cultural în decizie, pentru că, în mod absurd, sectorul cultural în Timișoara nu are nimic de spus în această asociație. Dar el face opusul, el privatizează totul și vrea să fie, și în domeniul acesta, singurul șef˝, a declarat Dominic Fritz.

Dominic Fritz crede că primarul trebuie să fie mai implicat în proiect și să facă lobby la nivel guvernamental. „Să își facă temele, să meargă la București, să vorbească cu Guvernul, care ar trebui să numească un secretar de stat pentru capitală culturală, să își plătească partea de finanțare, să investească în Muzeul Revoluției din Timișoara, pentru că de 30 de ani nu există acest muzeu, ceea ce este o rușine˝, a încheiat candidatul la Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px