Dominic Fritz, despre incendiul de la Ferma Dacilor: Au murit oameni pentru că s-au închis ochii

incendiul de la ferma dacilor, foto dsu
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primarul Timișoarei vorbește despre nevoia ca autoritățile locale să își asume suspendarea activității unor afaceri care nu dețin toate autorizațiile pentru funcționare. 

Dominic Fritz a făcut un scurt comentariu despre incendiul din 26 decembrie de la Ferma Dacilor din Tohani. Reamintim, în urma căruia opt oameni, între care și copii, au murit. Autoritățile spun că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit cauzat de faptul că instalația electrică era subdimensionată. Focul ar fi pornit de la un televizor lăsat aprins la mansardă. Procurorii susțin că pensiunea a fost construită fără autorizații și a funcționat astfel de la început, inclusiv fără autorizație de securitate la incendiu.

De asemenea, joi, magistrații Judecătoriei Ploiești au decis că patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, va sta 30 de zile după gratii. Pe numele celor doi administratori din acte, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, a fost emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

„Au murit oameni pentru că s-au închis ochii și pentru că cineva a făcut un compromis și a spus «Haideți că nu vrem să închidem, haideți că e o afacere locală, nu vrem să distrugem afacerea». Eu mi-am asumat prin dispoziție să suspend activitatea unor afaceri, de exemplu, care nu au avut autorizație ISU și prin urmare nu au avut autorizație comercială. Și bineînțeles că și atunci unii au spus că Fritz vrea să distrugă…”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, în cadrul emisiunii Actual Regional de la TVR Timișoara.

Edilul local a făcut referire la demolarea construcțiilor ilegale de pe Malul Begăi, acțiune care a avut loc la finalul anului trecut. Vă reamintim, în noiembrie 2023, primăria a pus la pământ, în baza unor sentințe definitive de demolare, mai multe clădiri în care funcționau terase și cluburi. Tot acolo se afla și hangarul bărcilor de canotaj ale clubului CSM Timișoara, fostul Club Nautic Banatul.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Era un club care de foarte mult timp a stat, fără niciun fel de acte, la altcineva care stătea și el fără acte. Și ăsta e un alt exemplu: acolo unde stai fără acte nu o să poți construi niciodată ceva pozitiv pentru viitor. Trăiești întotdeauna într-o incertitudine care de cele mai multe ori este și periculoasă. (…) Sportul pe Bega are nevoie de investiții, dar investiții legale.”, a explicat Fritz.

Peste cinci hectare de teren – proprietate a municipiului – pe malul Begăi și în zona stadionului Dan Păltinișanu sunt ocupate de clădiri și terase pentru care primarul a emis dispoziții de demolare.

Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/