Dominic Fritz: „A fost, pentru mine, primul vot în România și l-am dat cu multă încredere”

Dominic Samuel Fritz, candidatul USR-PLUS la Primăria Timișoara, a ajuns la secția de votare încă de la primele ore ale dimineții. Fritz a pășit cu încredere în secția 65 de la Liceul Tehnologic de Vest din orașul de pe Bega, iar procedura a durat aproximativ 15 minute.

Însoțit de colegii de partid, contracandidatul primarului în funcție, a spus că speră să deschidă un nou capitol în istoria Timișoarei.

„A fost, pentru mine, primul vot în România și l-am dat cu multă încredere că putem să ne reconectăm de valorile Timișoarei, dar și de viitorul Europei de azi. Pentru mine, ziua votului este o zi specială pentru că astăzi e ziua în care cei puternici au exact aceeași voce, același număr de voturi ca și cei slabi și cei uitați, pentru că și eu am un singur vot, orice român are un singur vot și eu sper că foare mulți oameni se vor folosi de acest drept și că împreună putem să deschidem un nou capitol în istoria Timișoarei, dar și în istoria României”, a declarat Dominic Samuel Fritz imediat după ce a ieșit din secția de vot.

În Timiș sunt organizate 601 secții de votare, dintre care 207 sunt în Timișoara. La urne sunt așteptați 628.463 de timișeni cu drept de vot, dintre care 274.310 de alegători sunt în Timișoara.

Primăria Timișoara este vizată de 15 persoane, iar pentru Consiliul Local Timișoara s-au înscris în cursa electorală 317 candidați, dintre care doi sunt independenți. Viitorul CL va avea 27 de consilieri locali, numărul fiind stabilit la 325.363 de locuitori.