Dominic Fritz a finalizat selecția pentru oamenii care să îl reprezinte în consiliile de administrație ale școlilor

S-a încheiat procesul de selecție a reprezentanților primarului în Consiliile de Administrație din grădinițe, școli generale și licee publice din subordinea primăriei. 61 de persoane au fost selectate dintre cele 165 înscrise în procedură. 

Apelul către cetățeni a fost lansat în luna februarie, iar 165 de persoane s-au înscris. Procesul de evaluare a candidaturilor a fost coordonat, în mod voluntar, de Asociația Valori în Educație, iar departajarea s-a făcut în baza a trei criterii: motivație, experiență profesională și experiență în învățământul preuniversitar.

La finalizarea selecției au fost semnate dispozițiile de numire a celor 61 care vor reprezenta primarul în consiliile de administrație în grădinițe și școli. Ei provin din mediul de afaceri, sectorul educațional, IT sau ONG-uri.

leader board 728 x 90 px

„Pentru a evita conflictele de interese și creșterea artificială a numărului de reprezentanți ai cadrelor didactice sau ai părinților la nivelul consiliului de administrație, candidații nu au putut opta pentru unitatea de învățământ în care sunt angajați, sau dacă în consiliul de administrație se află rude și nici pentru școala sau grădinița în care sunt înscriși copiii lor. Implicarea lor este voluntară și le mulțumesc celor care vor face parte din aceste consilii, dar și celor care s-au înscris.”, a declarat Dominic Fritz.

În perioada următoare, primarul va avea o întâlnire online cu cei 61 de reprezentanți ai săi din consiliile de administrație ale școlilor, astfel încât să stabilească liniile directoare de viitor.