Dolot a oprit peste 2,5 milioane de măști neconforme de la vânzare!

STPT job 1000x200

Cărășeanul care conduce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a intrat serios în nemernicii care le vând românilor măști total ineficiente în lupta cu COVID-19!

Peste 2,5 milioane de măști neconforme au fost oprite de la vânzare de ANPC, într-o singură zi, anunță Claudiu Dolot.  Autoritatea informează că o nouă notificare dată de România în ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă a fost validată de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – RAPEX. După validare, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a extins verificările referitoare la acest tip de mască.

În urma controalelor desfășurate vineri, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la vânzare 2.623.900 de măști care corespundeau alertei RAPEX. Valoarea măștilor este de 3.146.056 lei.

„Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic și se afla deja în depozitele acestuia, precum și în toate magazinele sale din România. ANPC reamintește operatorilor economici că aceste verificări vor continua și în perioada următoare și îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfășoiară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul <produse interzise comercializării>”, transmite Claudiu Dolot, președintele ANPC.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/