Doina Frunzăverde: „Octombrie e o lună încărcată în orice universitate”. Joi se deschide la Reşiţa conferinţa „Oameni. Idei. Experienţe”

O nouă ediţie a Conferinţei Internaţionale pe Administrarea afacerilor şi economie – „Oameni. Idei. Experienţe” are loc săptămâna aceasta la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Numeroşi participanţi din România şi din străinătate vor dezbate pe teme din economie, bănci, contabilitate şi sisteme financiare, management, marketing, comerţ şi turism, dar şi cercetare interdisciplinară.

Deschiderea conferinţei, ajunse anul acesta la cea de-a treia ediţie, va avea loc în data de 23 octombrie 2014, ora 11:30, în Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Manifestarea ştiinţifică cuprinde apoi prezentarea în plen a 70 de lucrări ale celor 50 de participanţi de la universităţi din România (Bucureşti, Timişoara, Arad şi Reşiţa) şi din Germania, Bulgaria şi Albania. Rectorul Universităţii „Eftimie Murgu”, Doina Frunzăverde, a precizat să manifestarea se desfăşoară într-o lună încărcată în activităţi şi se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Octombrie este o lună destul de încărcată în orice universitate. După ce ne numărăm bobocii, şi am făcut acest lucru şi la Reşiţa, noi ne-am propus în această lună să organizăm două conferinţe internaţionale. Una deja a avut loc, cealaltă urmează să aibă loc. Ele se pot desfăşura datorită faptului că avem sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Am avut la prima conferinţă şi un număr important de sponsori – le mulţumim tuturor! Sunt vremuri în care această susţinere financiară este mai mult decât binevenită. Fără ea nu am fi reuşit să ne descurcăm“, a precizat rectorul UEM Reşiţa, Doina Frunzăverde. Aceasta a mai amintit faptul că la Reşiţa sosesc săptămâna aceasta o serie de specialişti în diverse domenii, inclusiv parteneri ai UEM de peste hotare. „Avem mulţi invitaţi din străinătate, inclusiv partenerii noştri din reţeaua de antreprenoriat, reţeaua Reşiţa Network“, a spus Doina Frunzăverde.

Vineri, 24 octombrie 2014, lucrările conferinţei se vor muta la Campusul Universitar de la Coronini. Acolo va avea loc un workshop pe tema „Rolul universităţilor în promovarea dezvoltării regionale”, avându-i ca moderatori pe domnii profesori invitaţi din Germania: Peter Schulte – INEA, Institutul de Afaceri Europene, şi Gerd Wassenberg – Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Aachen. Concluziile dezbaterilor din cadrul acestei manifestări internaţionale vor fi prezentate sâmbătă, 25 octombrie 2014, ora 10:00, în sala de conferinţe de la Coronini, mai informează un comunicat al UEM Reşiţa.