Doi primari din Caraș-Severin au bătut palma pentru un vis comun

Comunele Dognecea și Ocna de Fier s-au asociat și împreună au făcut demersurile necesare pentru a aduce gazul în casele localnicilor.

Racordarea locuințelor la gaze naturale, apă, canalizare și energie electrică reprezintă indicatori clari privind calitatea vieții într-o comunitate dezvoltată. La acest lucru s-au gândit și cei doi primari Remus Rof (PSD) și Petru Petrișor Panescu (PNL), edilii-șefi ai comunelor Dognecea și Ocna de Fier, care au înțeles că făcând echipă au șanse mai mari de reușită în demersul lor de a accesa fonduri pentru racordarea gospodăriilor la gaze naturale. „Proiectul a fost făcut de o firmă care oferă servicii de consultanță în acest domeniu. Suntem la faza de avize, după care urmează autorizația de construcție și depunerea lui. L-am scris împreună cu cei de la Ocna de Fier, pentru a fi siguri că vom prinde finanțare, căci dacă ai o asociere cu mai mulți locuitori, proiectul are șanse mari să fie eligibil. Tocmai de aceea și Ocna de Fier a dorit asocierea, pentru că noi fiind o comună mai mare am fi putut face singuri proiectul, dar am zis că dacă facem un lucru bun pentru zonă, să fie un câștig pentru ambele comunități.”, a explicat primarul Remus Rof.

Dacă investiția se va și realiza, și nu va rămâne doar pe hârtie, locuitorii din Dognecea și Ocna de Fier vor putea spune adio buteliilor sau încălzirii pe lemne. „Ne bucurăm că putem accesa fonduri europene pentru proiecte de o asemenea anvergură. Când au aflat de proiectul nostru, localnicii s-au bucurat, pentru că la noi lemnul este o problemă, fiind foarte scump, și, în plus, și bătrânilor le va fi mai ușor să se încălzească utilizând o centrală termică pe gaz, decât una pe lemne. O dată pentru că nu vor mai fi nevoiți să plătească pe lângă mașina cu lemne și mâna de lucru a celui care le sparge și le aduce acasă, și a doua oară, pentru că vor avea în permanență apă caldă, atât iarna, cât și vara.”, a mai precizat primarul din Dognecea.