Dognecea se pregătește de pedalat!

young boy with bicycle and backpack in the mountains. mountainbi
explo 1000x200

Administrația locală din Dognecea face demersuri pentru amenajarea cu bani europeni a 3,3 kilometri de piste pentru biciclete.

Așa cum a promis încă din campania electorală, primarul comunei Dognecea, Remus Rof, se orientează nu doar înspre proiecte ce țin de modernizarea infrastructurii locale, ci și înspre cele de promovare a turismului în zonă.

După ce a depus la Ministerul Dezvoltării proiecte în valoare de aproape 100 de milioane de lei pentru investiții în infrastructura de apă și canal, precum și pentru reabilitarea rețelei stradale și a unui drum comunal de 3,8 kilometri, echipa condusă de primarul Rof a pregătit acum documentația pentru accesarea fondurilor necesare în vederea amenajării a două piste pentru biciclete, cu o lungime totală de 3,3 kilometri.

Banii necesari realizării investiției urmează să fie atrași prin Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C 10 – Fondul local pentru tranziția verde și digitală.

„Cele două piste de biciclete, unite între ele de circuit mountain bike, vor accesibiliza următoarele obiective: prima uzină metalurgică din țară (monument istoric), traseul minerilor până la galeria Ferdinand, grădina botanică austro-ungară din vârf de deal, Puțul de acces minier Nicolae, cariera de granit cu cascadă și monumentul istoric barajul Lacului cu Nuferi. Consider că odată cu depunerea spre finanțare a proiectelor de dezvoltare a pistelor de biciclete și actualizarea Planului de Urbanism General, Dognecea reușește să aducă mai aproape visul unei localități de calitate, bazate pe turism.”, spune primarul Remus Rof.

banner 970 x 250