Dobra laudă poliţiştii de frontieră. Ce plan le-a propus în contextul anului 2021?

Călin Dobra, peşedintele Consiliului Judeţean Timiş, s-a declarat mulţumit de activitatea Poliţiei de Frontieră în anul care a trecut. La ceas de bilanţ, Dobra a constatat scăderea contrabandei cu ţigări şi alcool, diminuarea corupţiei în rândul angajaţilor, dar şi alte aspecte încurajatoare pentru activitatea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Îi felicit pe polițiștii de frontieră de la ITPF Timișoara și le mulțumesc, în numele cetățenilor, pentru activitatea pe care au desfășurat-o în anul 2019. Rezultatele se văd: contrabandă cu țigări și alcool a scăzut, corupția în rândul angajaților s-a redus considerabil, iar trecerile ilegale ale graniței au fost mult descurajate”, a arătat Călin Dobra.

Un plan despre care preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a tot făcut referire este deschiderea permanentă a Punctului de Trecere a Frontierei de la Foeni. „Am participat la bilanțul oamenilor legii, cărora le-am propus ca Punctul de Trecere a Frontierei de la Foeni să fie deschis permanent și accesibil și vehiculelor de mare tonaj. E un plan important, mai ales în contextul anului 2021, când Timișoara și Novi Sad (Serbia) împart titlul de Capitale Europene ale Culturii”, a mai spus Dobra.

Acesta a mai vorbit şi despre un nou punct de trecere a frontierei de la graniţa cu Serbia, aflat pe pista de biciclete. „Este un important și mult așteptat proiect de cooperare transfrontalieră. Odată finalizat tronsonul, vom putea pedala până aproape de Zrenjanin’’, explică preşedintele CJT.