„Doar veniturile motivante asigură o educație de calitate! Restul sunt povești la care nu mai adorm nici copiii…”

Educația de calitate trece prin buzunar! Profesorii trebuie să beneficieze de salarii decente, astfel încât cei buni să fie atrași de sistem, este de părere Lucian Voina, cadru didactic al unui liceu din Reșița.

Liderul PMP Caraș-Severin, care este profesor de meserie la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, consideră că veniturile profesorilor trebuie să fie unele consistente, astfel încât cei pregătiți să rămână în sistem, iar pregătirea lor să se reflecte în rezultatele elevilor.

1000x100 casa brutarului

„Profesorii buni vor salarii bune fiindcă își cunosc valoarea. Numai ei știu câte nopți albe au făcut în sesiune, cât au muncit la lucrarea de licență și disertație, cât au învățat pentru titularizare și cât au sperat că o notă mare îi va face titulari cu adevărat… Prin câte inspecții, portofolii și examene au ajuns să poarte, cu demnitate, grade didactice… Însă salariile din învățământ atrag sau păstrează tot mai puțini profesori buni. Fiindcă doar veniturile motivante asigură o educație de calitate! Restul sunt povești la care nu mai adorm nici copiii…”, este de părere Lucian Voina.