Aproape 3300 de elevi vor susține BACUL

Deși la început se miza pe un număr de 5200 de elevi cărășeni, se pare că anul acesta, pentru sesiunea din vară a Bacalaureatului, s-au înscris doar 3242 de elevi.

Pentru cele patru probe scrise care se vor desfășura în perioada 2-6 iunie, au fost stabilite inițial 13 centre de examinare. Însă, din cauză că numărului elevilor înscriși la examen a fost mai mic decât numărul estimat, s-au desemnat doar 11 astfel de centre.

Din cei 5200 de elevi estimați, doar 3242 s-au înscris la Bacalaureat. Astfel, aproximativ 1500 din cei care au picat Bacalaureatul anii precedenți s-au hotărât să nu mai susțină examenul în sesiunea de acum. De asemenea, în jur de 350 de elevi din această promoție nu pot susține examenul din cauza situației școlare, unii au rămas corigenți, alții au rămas cu mediile neîncheiate din cauza absențelor.

În acest fel, în cele 11 centre vor susține examenul 2698 elevi din promoția curentă și 544 elevi înscriși din promițiile anilor precedenți care nu au luat notă de trecere la examen.

Pentru corectarea lucrărilor, s-au stabilit trei centre zonale de evaluare: Școala Generală cu clasele I-VIII nr. 2 pentru elevii din zona Reșița, Colegiul Național Traian Lalescu pentru elevii din zonele Bocșa, Oravița, Moldova Nouă, Herculane și Mehadia, și Liceul Teoretic Traian Vuia pentru elevii din Caransebeș și Oțelu Roșu.