Doar 50 de școli din județul Timiș au biblioteci

Majoritatea elevilor din județul Timiș nu are de unde să citească la școală și să își dorească asta. Inspectoratul Școlar Timiș transmite că doar 51 din cele aproape 600 de unități de învățământ din județ au biblioteci.

Ministerul Educației nu pare să fie interesat de cât de mult citesc copiii în cadrul unității de învățământ la care sunt înscriși. Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Timiș, anunță că la nivelul județului sunt doar 51 de biblioteci în tot atâtea unități de învățământ.

Avem 51 de bibliotecari în 51 de biblioteci ale școlilor din județul Timiș. Dacă începem de la vârste fragede să încurajăm cititul, copiii vor fi interesați de lectură, indiferent că este online sau fizic. Cititul este o abilitate de viață. Important este să și înțelegem ceea ce citim. S-a discutat mult despre analfabetismul funcțional, adică știm să citim, dar nu știm ce am citit. Tocmai de aceea le-am recomandat colegilor profesorilor ca după ce au citit un text, să discute cu elevii despre el”, a afirmat Marin Popescu.

1000x100 casa brutarului

Șeful Inspectoratului Școlar Timiș atrage atenția asupra faptului că Ministerul Educației nu are bani nici pentru fondul de carte pentru bibliotecile existente la nivelul județului. În trecut, și profesorii primeau câte 100 de euro pe an pentru a-și cumpăra cărți.

În total, în județul Timiș funcționează 591 de școli.