DNA Timișoara trimite în judecată un inspector antifraudă și polițiști de frontieră

vama nadlac 2

Dosarul de luare de mită și trafic de influență de la vămile cu Ungaria mai trece o etapă. DNA Timișoara trimite în judecată un inspector antifraudă și 21 de polițiști de frontieră.

Potrivit rechizitoriului, în perioada august 2022 – ianuarie 2023, cei 21 de inculpați, în calitate de agenți de poliție în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și II, în mod repetat, ar fi pretins și primit diverse sume de bani de la persoane care efectuau activități de transport călători dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers.

Pentru a nu dispune măsurile legale, în cazul nerespectării perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari, polițiștii de frontieră cereau până la 600 de euro.

„În perioadele 10.08 – 29.10.2021 și 06 – 07.04.2023, inspectorul antifraudă, cu atribuții de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 1.200 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra polițiștilor de frontieră români și maghiari și pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural național mobil, tablouri, statuete”, transmite DNA Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat acuzat de luare de mită, în formă continuată.

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/