Distrug, în loc să construiască. La Bocșa plouă cu plângeri penale, din cauza incompetenței!

Pare nefiresc la prima vedere, mai ales că firmele care își derulează activitatea pe domeniul public sunt mandatate să construiască, și nu să distrugă! Acest lucru nu se întâmplă la Bocșa.

Mai toți primarii de orașe din Caraș-Severin se plâng de modul în care decurg lucrările de apă-canal. Dincolo de faptul că firmele duc lipsă de muncitori, iar lucrările decurg lent, de multe ori acestea dau dovadă de incompetență, lipsă de profesionalism, dar ceea ce e mai grav, de bun simț. Amenzi au fost aplicate peste tot, începând cu municipiul reședință de județ și terminând cu zona de sud a Caraș-Severinului. Pentru că situația nu mai poate continua așa, la Bocșa administrația locală a recurs la alte măsuri. A apelat la organele statului să intre pe fir și să pună la punct firma constructoare.

„Am efectuat o vizită în teren, pe străzile Lugojului și Măgura. În urma acestei vizite am constatat nerespectarea de către executant a documentației aprobate prin autorizația de construire, modificând traseele rețelelor în sensul că a executat săpăturile pe suprafața spațiului carosabil, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă, pe o lățime de 1,2 metri pe fiecare sens, deteriorând total drumul public, respectiv str. Lugojului și str. Măgura. Prin Notificarea nr. 2407/20.02.2015, au fost aduse la cunoștință societății Asocierea S.C. Grup Construct S.R.L. – S.C. Ludwig Pfeiffer S.R.L. constatările privind încălcarea documentației aprobate prin autorizația de construire. Ulterior, societatea mai sus menționată a fost sancționată contravențional cu o amendă în cuantum de 10.000 de lei și s-a dispus refacerea integrală a infrastructurii rutiere, asfaltarea integrală cu bitum a străzii Măgura și a străzii Lugojului. Având în vedere că societatea nu a luat măsurile necesare pentru refacerea în totalitate a covorului asfaltic pe străzile menționate și nu a dat curs tuturor încercărilor noastre de a rezolva această problemă, am decis înaintarea unei plângeri prealabile pentru distrugere către Poliția Orașului Bocșa, a declarat primarul Eugen Cismăneanțu pentru Express de Banat.