Distrează-te și salvează planeta! Hai la Festivalul Codru!

Deoarece schimbarea începe mereu cu noi, iar datoria de a crea o lume mai bună prin salvarea comorilor naturii este în mâinile noastre, acest sfârșit de săptămână va aduce un prilej de bucurie pentru pădurea Bistra din apropierea Timișoarei, unde vor fi replantați 6.000 de arbori! Mama natură va zâmbi împăcată, iar pădurea va fi salvată.

Weekendul acesta, în perioada 23-25 august, în pădurea Bistra, situată la 4 km de la ieșirea din Timișoara, va avea loc prima ediție a Festivalului Codru, un festival mai puțin obișnuit, al cărui scop primordial este acela de a îmbogăți arealul natural, prin plantarea a 6.000 de puieți de stejari.

Pentru a celebra protejarea și conservarea patrimoniului natural, mișcarea va fi acompaniată de muzică, teatru, proiecții de film, ateliere și multe alte surprize, spiritul civic fiind îmbinat armonios cu cel artistic.

Dat fiind faptul că anul acesta, în luna august, se celebrează 50 de ani de la celebrul festival al nonconformismului și al spiritului liber, Woodstock, eternul mesaj „PEACE, LOVE & MUSIC” va reprezenta un laitmotiv al evenimentului, care sugerează schimbarea într-o lume mai bună. Aceeași schimbare prin pace, dragoste și muzică se vrea a fi realizată și prin prisma Festivalului Codru, unde patrimoniul verde și voia bună vor răsuna din plin.

Zona de muzică va fi la înălțime, cu trei scene a căror gen de muzică este pe toate gusturile, 48 de nume și 90 de ore de frecvențe electrice și artiști renumiți, precum Subcarpați, Zdob și Zdub, Timpuri Noi sau Țapinarii. De asemenea, zona de teatru, de radio, etno-fusion, de sport, copii sau healing nu se lasă mai prejos, având loc o sumedenie de activități: workshopuri, proiecții de film, prezentări pe teme ecologice, audiții, stand de hairstyle, jocuri de echipă, crossfit, ghidare spirituală și multe altele!

De asemenea, gurmanzii vor avea parte de bucate alese pentru toate gusturile printr-un melanj de bucătării și stiluri de gătit, iar cei care doresc să pătrundă într-un mod amănunțit în tainele gătitului la iarba verde, vor avea parte de ateliere dedicate mâncării.

Deoarece acest festival este unul original și inovativ, biletele nu se vor achiziționa în stilul clasic. Cei care doresc să ia parte la distracție, vor avea acces printr-o donație de 50 sau 100 de lei, făcută pentru plantarea arborilor, astfel: de 50 de lei, vor fi plantați 2 arbori, iar de 100 de lei, 4 arbori.