Dispar două sensuri giratorii provizorii din Giroc. Anunțul CJT

harta sensuri giratorii provizorii comuna giroc judetul timis

Președintele CJ Timiș anunță că autoritățile caută soluții pentru fluidizarea traficului pe șoseaua principală care traversează comuna Giroc. Există riscul unor blocaje odată cu începerea școlii.

Alin Nica susține că sensurile giratorii de pe Calea Timișoarei din Giroc, așa cum sunt ele acum, au fost proiectate conform normativului legal, avizate de toate instituțiile implicate, cu scopul de a reduce numărul accidentelor.

„Din păcate însă, așa cum au reclamat locuitorii Girocului și așa cum am constatat și eu, la fața locului, în cadrul mai multor vizite pe teren, traficul este îngreunat și există riscul unor blocaje majore odată cu începerea școlii. Situația este monitorizată încă din luna august când am cerut o analiză temeinică a traficului, cu toate mijloacele posibile, la diferite ore, ca să înțelegem cum putem interveni astfel încât să păstrăm ideea cu care am pornit dar în același timp să fluidizăm traficul. Soluția agreată de toți factorii implicați este anularea girațiilor provizorii de la Jupiter si Soarelui deoarece avem în lucru studiul de fezabilitate pentru construirea lor definitivă. Totodată ne propunem lărgirea la două benzi a celor două sensuri giratorii provizorii care rămân și astfel să evităm strangularea traficului.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

1000x200 dacus 02

Nica a cerut Primăriei Giroc, în paralel, să accelereze asfaltarea unor rute alternative pentru Calea Timișoarei și să ofere girocenilor o infrastructură potrivită, mai ales în cartierele noi construite.

publicitate si promovare online banner maxagro