Medicii nu folosesc prescripția electronică!

În cadrul sedinței de ieri a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice s-a adus în discuție problema noilor prescripții medicale electronice, pe care medicii care au contract cu Casa de Asigurări sunt nevoiți să le redacteze.

Ședința de ieri a Instituției Prefectului Caraș-Severin a avut pe ordinea de zi o informare asupra prescrierii, eliberării și decontării medicamentelor gratuite și compensate. O problemă ridicată de către Laurențiu Mărțuică, directorul adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate a județului Caraș-Severin, a fost noul mod electronic de prescriere a medicamentelor, care nu este aplicat de către medicii din judeţ nici la aproape două luni de la introducerea lui.

În Caraș-Severin medicii preferă să scrie de mână fișele pacienților. Deși ar fi mult mai eficient sistemul computerizat, cadrele medicale sunt reticente și nu au timpul necesar să învețe să lucreze cu acest nou model: „În momentul de față fișele pacienților sunt incomplete, pentru că nu există o monitorizare precisă a lor. Prescripția electronică oferă un istoric al pacientului, a rețetelor oferite și previne erorile de prescriere”, explică Laurențiu Mărțuică.

De la începutul lunii iulie, prescripțiile medicale electronice au fost introduse obligatoriu pentru medicii care colaborează cu Casa de Asigurări de Sănătate. Cu toate acestea sistemul încă nu este folosit de către aceştia: „ Prin modificările ce s-au adus la norme, prescripțiile medicale de mână pot fi folosite doar în caz de urgență, dacă nu funcționează computerul sau internetul”, specifică directorul adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Laurențiu Mărțuică. Dar, se plânge directorul adjunct, sunt tot mai multe fișe scrise, și puține rețete electronice.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/