Cât de îngrijorați trebuie să fim de calitatea apei care curge la robinete? Este turbiditatea un pericol pentru sănătate? Problema a fost ridicată de prefectul de Caraș-Severin într-o ședință recentă. Răspunsul a venit de la directorul Direcției Județene de Sănătate Publică.
Nu de puține ori, în mediul online, cărășenii atrag atenția că apa care curge la robinete nu este tocmai curată. Este o problemă pe care a pus-o pe masă și prefectul Ioan Dragomir, la solicitarea unor consumatori nemulțumiți din Reșița, care susțin că apa este mai murdară acum decât în urmă cu 30 de ani, asta deși s-au investit bani grei în modernizarea rețelelor.
Răspunsul a venit de la directorul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, care atrage atenția că turbiditatea apei nu înseamnă că acea apă nu este potabilă.
„Este un fapt cunoscut că într-adevăr turbiditatea este o problemă, nu doar la nivelul municipiului Reșița, ci mai pregnant la nivelul municipiului Caransebeș. Faptul că turbiditatea este ridicată nu stabilește și faptul că apa nu este potabilă. Se pot suplimenta filtrele de către operator.”, a explicat Dan Miloș, care dă asigurări că la ora actuală nu sunt probleme privind potabilitatea apei de la robinete. Ea este monitorizată permanent, iar dacă nu se mai încadrează în parametri, se iau măsuri imediate.