Directorul Teatrului demisionează din PDL

Alături de liderul politic Frunzăverde, mai mulți membri de partid, care dețin funcții importante în instituții de stat, au hotărât să demisioneze din PDL. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Teatrului de Vest, N.D.Vlădulescu și-a făcut publică decizia de a demisiona din partid.

Fără o funcție importantă în partid, N.D.Vlădulescu a declarat că retragerea sa din PDL este un act firesc. „Mă dezic de politica PDL. Nu am făcut acest lucru până acum din cauza oamenilor cu care eram în partid de multă vreme. Am pus umărul la efortul comun, dar mi-am dat seama că greutatea e tot mai mare”, a precizat în această dimineață directorul Teatrului de Vest din Reșița.

Motivul principal al hotărârii de demisionare, declară directorul teatrului, este atitudinea guvernului Boc față de instituțiile culturale. „Mă simt obstrucționat prin măsurile luate de Boc în sensul că administrativ sunt legat de mâini și de picioare, nu pot să angajez, nu pot sa cresc salariile, nu pot sa fac nimic”, a adăugat acesta.

Demisia lui Nicolae Vlădulescu vine după decizia lui Sorin Frunzăverde de a renunța la calitatea de membru al PDL. Directorul instituției de cultură spune îl va susține în continuare pe liderul politic, însă, deocamdată, în calitate de independent. „Voi sta alături de Sorin Frunzăverde. Dacă nu mă solicită în PNL, voi rămâne fără nicio opțiune politică”, precizează Vlădulescu.

Aceeași decizie, de a renunța la PDL, a luat-o și Ljubița Raichici, directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național. Aceasta a renunțat la funcțiile deținute în PDL, săptămâna trecută, dar o păstrează pe cea de director al DCCPCN.