Direcția Silvică Caraș-Severin, împăduriri peste grafic

directia silvica caras severin
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden stiri si publicitate alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În campania de primăvară, au fost realizate asemenea lucrări pe aproape 40 de hectare, depășind suprafața programată inițial.

Regenerarea pădurii este principala activitate a Direcției Silvice Caraș-Severin, pentru acest an fiind programată regenerarea unei suprafețe totale de 542 de hectare. 482 de hectare din total reprezintă regenerările naturale, respectiv 61 de hectare sunt regenerări artificiale. Potrivit lui Sorin Bunda (foto), responsabilul cu acest proces în cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, regenerarea naturală constă în reînnoirea pădurii prin semințele căzute din arbori iar cea artificială înseamnă împădurirea sau reîmpădurirea prin semănături directe, plantări sau butășiri.

„Programul de regenerare pentru anul 2024 a fost stabilit în toamna anului trecut iar programul de împăduriri este prevăzut a fi realizat în două etape, în primăvară respectiv în toamnă. Pentru campania de primăvară, Direcția Silvică Caraș-Severin a avut un program de regenerări de 435,75 hectare din care regenerări naturale pe 399,17 hectare și 36,58 hectare de împăduriri. Acestea au fost realizate în totalitate fiind și o depășire de trei hectare întrucât, la Oțelu Roșu, datorită unor doborâturi de vânt, a fost identificată o suprafață de trei hectare care a fost împădurită”, a spus Sorin Bunda în cadrul unei ședințe desfășurată la Prefectura Caraș-Severin.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Din spusele sale, mai reținem că toate regenerările executate sunt controlate anual în perioada 1 septembrie-15 octombrie. Aceste lucrări sunt prevăzute de normele tehnice și constau în verificarea reușitei regenerărilor anterioare și stabilirea lucrărilor necesare pe viitor. În perioada amintită, mai sunt verificate rezultatele lucrărilor de îngrijire executate în anul respectiv fiind programate și lucrările necesare pentru anul următor. „Aceste date sunt centralizate într-un program informatic, sunt verificate spre analiză și avizare la Regina Națională a Pădurilor și la Grada Forestieră Timișoara”, a mai spus Sorin Bunda.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/