Direcția de Sănătate Publică a înființat mai multe centre de vaccinare în teritoriu, de regulă în cabinetele medicilor de familie, pentru a crește numărul persoanelor vaccinate din județ.
Peste 6.000 de persoane erau restante la vaccinare în momentul în care a început campania de recuperare a persoanelor nevaccinate doar în Caraș-Severin. La această oră, dr. Ana Băduca estimează că mai sunt de vaccinat undeva la 2.000 de persoane, doar pe partea de recuperare. Lunar, alți 160 de copii împlinesc, în Caraș-Severin, vârsta de vaccinare. Din păcate, cu unii sunt probleme de localizare, fiind fie plecați în alte județe, fie chiar în alte țări, efortul medicilor și mediatorilor sanitari pentru vaccinarea acestora fiind extrem de mare.
„În perioada iunie 2016 – iulie 2017, în județ au fost înregistrate 1.164 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, dintre care 230 de cazuri au fost confirmate și cu analizele de laborator. Pe localități, numărul de îmbolnăviri stă astfel: Reșița – 270 de cazuri, Bocșa – 159, Caransebeș – 92 și Dognecea – 30 de cazuri”, ne-a declarat asistentul principal Vasile Măgureanu.
Tocmai pentru ca centrele de vaccinare să fie mai aproape de comunitățile cu risc mare de rujeolă, DSP a înființat mai multe centre de vaccinare la Dognecea, unde încă sunt 140 de persoane nevaccinate, la Bocșa în cartierul Măgura, la Răcășdia. „Vaccinarea se face la medicul de familie. În Reșița sunt două centre de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie de pe străzile Constructorilor și din zona Mociur”, spune directorul Dan Miloș.