Direcția Agricolă pregătește viitorii fermieri

curs daj

Primul curs din acest an susținut de DAJ Caraș-Severin se adresează crescătorilor de animale, iar la el paricipă 21 de fermieri din județ.

Direcția Județeană Agricolă Caraș-Severin a susținut, luni, primul curs din acest an adresat tinerilor fermieri care-și doresc să se califice în meseria de lucrător în creșterea animalelor. Cursul are o durată de trei luni, la finalul căruia se obține o diplomă de calificare. Documentul de absolvire este eliberat de Ministerul Muncii și recunoscut pe întreg teritoriul Uniunii Europene. La acest curs participă 21 de cărășeni.

„Am început săptămâna în forță, în sala de cursuri. La nivelul instituției am început cursul de formare profesională în meseria de «lucrător în creșterea animalelor». Specialiștii instituției noastre aduc la cunoștința cursanților cele mai noi informații din domeniul tehnologiilor de creștere a principalelor specii de animale de fermă, dar și din alte discipline conexe.”, transmit reprezentanții DAJ Caraș-Severin.

În perioada următoare, la DAJ Caraș-Severin se vor mai organiza și cursuri pentru meseriile de lucrător în cultura plantelor, pomicultor și apicultor. Pentru înscriere este nevoie de copii după cartea de identitate, certificat de naștere și ultima diplomă de studii. Tariful unui curs este de 620 de lei, jumătate din sumă fiind achitată la înscriere.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/