Diplome false de Bacalaureat pe 2.000 de euro! Percheziții în Timiș

Mai multe persoane care nu au promovat examenul de Bacalaureat au decis să facă rost de diplome. Au găsit și cine să le facă diplome false, le-au cumpărat și s-au înscris la facultate.

Asta spun polițiștii că s-a întâmplat în Timișoara. Alături de procuror, au descins în 7 locații la persoanele bănuite de fals și la Universitatea Tibiscus, unitate privată de învățământ superior.

„În urma investigațiilor efectuate, a reieșit că mai multe persoane, care nu ar fi promovat examenul de Bacalaureat, ar fi achitat suma de 2.000 de euro pentru obținerea de diplome de bacalaureat contrafăcute. Ulterior, ar fi folosit diplomele de bacalaureat falsificate pentru a se înscrie la unitatea de învățământ. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri și telefoane mobile”, a transmis IPJ Timiș.

1000x100 resita 02

Trei persoane au fost audiate în acest caz. Un bărbat în vârstă de 26 de ani și o femeie în vârstă de 48 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, acuzați de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, aceștia fiind introduși în Centrele de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Timiș și Caraș-Severin.