Din Giarmata, în laboratoarele de cercetare din întreaga lume! Hamilton Central Europe anunță noi investiții

03.repere metalice debitate cu laser
1000x100 (5)

Singura companie din România producătoare de seringi microlitrice, pompe de dozaj și module de pipetare destinate laboratoarelor de cercetare din întreaga lume continuă investițiile în producția internă de componente destinate propriilor produse, cu componente metalice. După o investiție de peste 4,5 milioane de euro în departamentul de Prelucrări Mecanice prin Așchiere, Hamilton Central Europe dezvoltă acum departamentul de Procesare Tablă, în cadrul căruia va produce componente metalice.

Decizia de a investi local într-un departament de procesare tablă (Metal Sheet Processing) a fost luată pe fondul dezvoltării portofoliului de produse realizate în România, produse care includ componente metalice. Investiția presupune un sistem complet automatizat și printre cele mai avansate soluții din punct de vedere tehnologic.

„Investiția demarată anul acesta va continua și în anul 2023. Producția va începe cu realizarea de repere metalice debitate cu laser, urmate de repere metalice îndoite. Dintre procesele ce vor avea loc în acest departament amintesc: tăiere cu laser, ștanțare, îndoire, sudare și asamblare, procese pe care, alături de altele din cadrul companiei, ne propunem să le digitalizăm cât se poate de mult.”, a declarat Tiberius Popovici, Head of Production Mechanics and Metal Sheet Processing.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

01. echipamente procesare tabla automatizate

Echipamentele Amada de ultimă generație din cadrul acestui departament sunt soluții complet automatizate, printre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic. Odată cu dezvoltarea acestui departament au fost create și noi locuri de muncă, compania având deschise poziții de la operatori și tehnicieni CNC până la ingineri.

„Ne dorim alături de noi colegi dornici să evolueze, care vor avea ocazia să lucreze într-un mediu curat, fără zgomot și cu mașini complet automatizate. Veniturile vor fi corelate cu experiența, la care se adaugă și multe alte beneficii.”, a spus și Corina Kovacs, director administrativ Hamilton Central Europe.

02. echipament amada departament metal sheet processing

Investiții și în noile departamente Technical Competence Center și Shared Services Center

Departamentul de suport tehnic, Technical Competence Center, înființat în 2021, deservește clienții din Europa atât din punct de vedere al suportului tehnic la distanță, cât și la sediul acestora. Competențele tehnice ale personalului din acest departament contribuie și la dezvoltarea de produse inovative, în pas cu tehnologiile existente în cadrul grupului Hamilton.

Rolul noului departament, Shared Services Center pentru servicii financiar-contabile este acela de a veni în ajutorul subsidiariilor Hamilton în procesarea documentelor, ca urmare a creșterii volumelor documentelor.

„Investiția majoră în cadrul acestor departamente va fi în oameni, training, specializări și calificări dedicate pentru produsele si aplicațiile clienților noștri (în cazul departamentului Technical Competence Center) sau contabilitate internațională (pentru Shared Services Center). Pe viitor ne dorim să mărim echipa de suport tehnic astfel încât să acoperim cât mai mult din portofoliul de produse Hamilton, dar și echipa de outsourcing pentru servicii financiar-contabile.”, a mai spus Corina Kovacs.

În România, compania Hamilton și-a început activitatea în 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care Compania Hamilton desfășoară activități de producție. În fabrica din Giarmata, Hamilton Central Europe produce cu ajutorul unei echipe de aproximativ 300 de angajați instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), precum și consumabile de unică folosință utilizate în secțiile de terapie intensivă.

banner 970 x 250