Din ciclul: „Mă cert cu toată lumea și tot eu fac pe supăratul!”

Bă, Gogule, stau și mă uit la Romi ăsta al nostru de la Consiliul Județean și mă minunez că nu obosește deloc. Dar absolut niciodată, știi ce e aia? De doi ani se ceartă cu ăia din Opoziție și e tot fresh. Auzisem eu că duce mult, dar nici chiar așa. Și că-și irosește cei mai frumoși ani ai vieții în scandaluri și procese. Una, două e la tribunal, DIICOT, DNA, ba în calitate de pârât, ba în cea de pârâcios. E de admirat omul ăsta, pe bune. Chit că nu a făcut nimic pentru județ în cei doi ani de mandat, e de admirat dârzenia cu care el, Făt Frumos din tei, din elicopter sau de pe Scania, Harap Alb, Greuceanu, Țugulea sau cum vrei să-i spui, se bate de unul singur cu zmeii și balaurii din PSD și presă.

Că vine unu’ ca Dani Stanciu și aruncă ba o poză, ba un filmuleț sau înregistrare de la munte, mare și de la Dumbrăvița. O aruncă de-al dracu ce e, să-i facă zile fripte și să-l îmbolnăvească de nervi. Zău, mă? Romi, așa crezi tu? Dar de ce nu le spui fanilor tăi adevărul gol-goluț, că nu Stanciu a început să posteze fotografii despre tine, ci tu despre el? De ce nu ieși tu la interval să le spui cu cuvintele tale că: „Bă, fraților, m-o mâncat undeva și-o trebuit să mă scarpin în public”? Ai uitat? Adu-ți aminte de poza aia postată în iunie, cu ziaristul mâncând la o masă cu mai multe persoane. L-ai făcut fomist, pentru că era cu blidul de supă în față. Tu nu ești fomist dacă stai la masă cu unii, cu alții? Numai Stanciu e ori altul care nu-ți convine?

Omul ăla nu ți-a dat nicio replică. Din prea mult bun-simț. Te-a privit cu indulgență, zicându-și că de vină era aerul rece tras pe nas. Și te-a lăsat în plata Domnului. Dar ce să fi făcut, Romi, atunci când Facebookul vuia de faptul că tu, ditamai președintele Consiliului Județean, transportai nuntașii de la Bocșa la Reșița? Să fi stat cu mâinile în sân și să se fi făcut că nu vede nimic? Păi ce ziaristul lu’ pește e ăla? Nu l-ar fi înjurat oamenii, bătându-i obrazul: „Bă, Stanciule, te-ai vândut lu’ Dunca de nu scrii nimic?” Sau când ai fost la mare, în club, de ați făcut spectacol sub clar de lună. Să fi tăcut în timp ce ziarele și televiziunile naționale numai despre asta scriau și vorbeau? Tu așa ai fi procedat dacă ai fi fost ziarist? De ce n-au zis nici pâs ceilalți ziariști din județ? Asta m-aș întreba și eu, dar degeaba aș face-o, crede-mă. Unora le dai contracte și câte-o ciorbiță, pe alții i-ai trecut pe statul de plată al Consiliului Județean. Și atunci, cum să fi scris despre tine? Tu ai fi făcut asta în locul lor? Ori cum să fi reacționat Stanciu după ce au apărut în spațiul public imaginile de la nunta Andrei Pleșa și a lui Ionuț Stroe, când toți nuntașii vă filmau cu telefoanele? Să se fi făcut că plouă? Să fi închis ochii și să-și fi băgat doape în urechi, precum ăia care îți cântă în strună?

Și mai e ceva, puiucule: nu ziariștii umblă după senzațional, ci tu te dai în stambă pe unde te duci. Faci show și provoci știri de presă. Nu te poți abține pentru că așa ți-e felul de a fi, drept pentru care, sincer, nu înțeleg de ce te superi.

P.S.: E adevărat că „băiețașul” ăsta de la Express de Banat a postat un clip cu tine trecând cu bicicleta pe culoarea roșie a semaforului în timp ce te duceai să alimentezi la OMV-ul de pe Calea Caransebeșului?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/