Sabin Dorohoi construiește un brand: Din Banat, în toată țara și mai departe de granițe!

Semmeringul bănășean; calea ferată Anina-Oravița

Frumsețile inegalabile ale Banatului Montan au fost surprinse, din nou, de obiectivul camerei de luat vederi a regizorului Sabin Dorohoi, omul care „face” cât o mie de agenții de turism. 

„Plecăm din România, căutăm ceva mai frumos!”, spun mulți. Dar oare există ceva mai sublim decât mândra grădină a Edenului, numită România?! Că vorbim de munți, de mare, Deltă sau de alte minunății peisagistice care ne înconjoară, și pe care orbiți de alte tentații, nu le mai vedem, toate sunt așezate, cu o măiestrie desăvârșită, într-un singur loc binecuvântat de către Dumnezeu.

Sabin Dorohoi vede clar și curat, prin lentila sa, ce reprezintă România, potențialul său turistic, regizorul fiind încă unul dintre ambasadorii comorilor din Banat, și care de ani buni „construiește”, alături de echipa sa, un brand de nota 10.

Prin filmul documentar, „Anotimpurile Banatului”, lansat aseară, 28 ianuarie, la Cinematograful Dacia din Reșița, dar și pe canalul de Youtube, Sabin a scos la lumina reflectoarelor o nouă carte de vizită ce poartă semnătura peisajelor spectaculoase, a multiculturalității, tradițiilor și a legendelor neșterse de istorie și șoptite în fiecare colț al Banatului Montan.

anotimpurile banatului

Este o producție care continuă trilogia documentarelor turistice despre regiunea natală a regizorului, atât de îndrăgostit de aceste meleaguri, și pe care, nu doar că le poartă în suflet, ci le servește pe „tavă” unei lumi întregi. Să vină, să ne cunoască și să se îndrăgostească iremediabil de frumusețea regiunii, de tradițiile ei încă vii, de modul de viață al oamenilor locului. Timp de trei ani au fost luate la pas orașe, comune, sate din Banat, pentru a mai descoperi ceva nou, fascinant, pentru a mai bifa încă o poveste în marea carte a documentului istoric, care peste ani și ani va fi dovada vie a unui spirit autentic, o zestre incontestabilă a noastră, a tuturor.

fășancul in Banat

fășancul…

Prin compilațiile: „Banatul Montan, Magia Zăpezii”„Toamna Bănățean㔄Reșița, poarta Semenicului”„Muzica Semenicului” și „Caransebeș, istorie și tradiție”, echipa lui Sabin Dorohoi s-a urcat în trenul călător al Anotimpurilor Banatului, tren care s-a strecurat pe pârtiile de schi de pe munții Semenic și Muntele Mic, s-a oprit în gara de pe Cheile Nerei și Carașului, la lacurile Buhui și Ochiul Beiului, pentru ca mai apoi călătorii să poposească la cascadele Bigăr, Văioaga și Beușnița. Toți cei care au pornit în călătoria virtuală, nu numai că s-au bucurat de evenimente culturale de renume, printre care Ruga de la Oraș din Caransebeș, festivalurile Custom, Gugulan Rock și Gărâna Jazz, dar și de Festivalul „Etnica” organizat pe malul Lacului Secu, la locația „La Șură. Loc Splendid”.

Anotimpurile Banatului

Anotimpurile Banatului

Nici muzeele nu au fost ocolite de către trenul călător, dar nici cărările de munte, pe timp de vară, unde turiștii se pot bucura de traseele destinate ciclismului de aventură, dar și altor sporturi extreme.

Desigur că nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil dacă filmul documentar nu s-ar fi bucurat de sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Reșița, Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Caransebeș, dar și de suportul multor mediului de afaceri din județul Caraș-Severin.

YouTube video

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/