Din avion pe sol! Campanie de dezinsecţie terestră la Lugoj

Stiri Timisoara si Resita publicitate online STPT job 1000x200

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că în perioada 29 – 30 iunie 2024, între orele 21.00 și 04.00, vor avea loc acțiuni de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor, atât pe domeniul public cât și privat al municipiului.

Produsul folosit, Solfac Trio EC 140 NF, avizat de Ministerul Sănătății, va fi utilizat într-o concentrație de 0.02 – 1.2 litri de produs în 30 – 300 litri de apă/solvent.

Administrația lugojeană asigură cetățenii că substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale și sunt biodegradabile atunci când sunt aplicate în mediul exterior. Cu toate acestea, se recomandă ca persoanele vulnerabile, cum ar fi copiii, vârstnicii, cei cu probleme cardiace, astmatice sau alergice, să evite contactul direct cu utilajele de pulverizat.

De asemenea, locuitorii cu ferestre situate la maxim 20 de metri de aliniamentul stradal sunt sfătuiți să le mențină închise pe durata desfășurării acțiunilor de dezinsecție.

În caz de expunere accidentală la substanțele folosite, cetățenii sunt sfătuiți să urmeze măsurile de prim-ajutor corespunzătoare: mutarea la aer curat în cazul inhalării, spălarea imediată în caz de contact cu pielea sau ochii, și consultarea unui medic în caz de ingestie.

Crescătorii de albine sunt avertizați să ia măsuri pentru protejarea familiilor de albine, deoarece primăria și operatorul dezinsecției nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele daune.

În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, acțiunile vor fi reprogramate.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online Brantner 1000x100px Stiri Timisoara si Resita publicitate online Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/