Povestea tânărului din Anina care a dat contur muzicii reggae! (VIDEO)

Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Descoperită de români abia în 1997, prin binecunoscutul solist Pacha Man, muzica reggae s-a dezvoltat pentru prima dată în Jamaica, spre sfârșitul anilor `60. Astăzi este un gen ascultat pe întreg mapamondul. Însă nici județul Caraș-Severin nu se lasă mai prejos, „One Lion” este cel care face cunoscut ritmul reggae pe meleaguri cărășene.

Puțini sunt cei care au auzit de Vlad Sfichi, însă mulți sunt cei care au auzit de numele lui de scenă, „One Lion”. Vlad este un tânăr originar din Anina și este unul dintre cei mai apreciați soliști de muzică reggae din țară. Reggae este un stil care își are originile în dezvoltarea stilurilor ska și rocksteady, cu un tempo în general mai lent decât cele două. Tânărul și-a lansat cariera în 2008, iar un an mai târziu au apărut pe piața muzicală și primele piese sub semnătura artistului. „Am absolvit Colegiul Traian Lalescu din Reșița, ascultam de foarte mult timp reggae și în 2009 m-am apucat serios de treabă și mi-am înregistrat primele piese”, a declarat Vlad pentru Express de Banat.

YouTube video

În scurt timp, One Lion și-a câștigat deja primii ascultători din țară și nu numai, lansând trei materiale disponibile pe internet și trei videoclipuri. În cei aproximativ cinci ani de activitate, Vlad a realizat un album și două EP-uri, materiale ce au ajuns repede cunoscute pe scena underground reggae din țară. Sfichi a colaborat cu numeroși artiști din sfera reggae din România și nu numai, Mr. Levy, Psycho Maat sau Necenzurat s-au bucurat de colaborările cu One Lion. „Am colaborat cu numeroși artiști reggae din străinătate,    unii fiind foarte cunoscuți. La ora actuală Volodia  (Franța) este unul dintre cei mai apreciați cântăreți reggae din vestul Europei”,  a mai declarat tânărul.

YouTube video

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Printre piesele cele mai apreciate ale sale se numără: „Sunt un rasta”, „Nu te lupta cu Babilonia”, „Reggae pur” sau „Lumea mea”. Toate piesele lui Vlad sunt creațiile lui proprii, atât în ceea ce privește versurile, cât și linia melodică, reggae clasic, made în România, care garantează să pună publicul într-un „party vibe” de fiecare dată când sunt cântate. De curând, reșițenii s-au bucurat de un show marca One Lion, acesta susținând un concert de excepție în cadrul Balului Bobocilor din cadrul Universității „Eftimie Murgu”, Vlad promovându-și și cel mai recent EP „Sunt un rasta”, material ce conține șase track-uri.

YouTube video

Vlad se inspiră din muzica marilor cântăreți reggae ai lumii, cum ar fi Bob Marley, Asward sau Inner Circle. De asemenea, tânărul spune că se regăsește în acest stil muzical „Pur și simplu, reggae simt că mă reprezintă, mă regăsesc foarte bine în valorile promovate de acest gen și mesajul pe care îl transmite muzica reggae am vrut să-l transmit și eu”, a încheiat artistul din Anina.

YouTube video

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/