Din 2024, caransebeșenii vor avea parte de primele autobuze electrice

statii incarcare autobuze electrice

Municipalitatea de pe Timiș și Sebeș cumpără patru autobuze electrice pentru modernizarea serviciilor publice de transport local. Licitația a fost lansată!

Pe străzile din Caransebeș vom vedea în viitorul apropiat circulând primele autobuze electrice. Reprezentanții administrației locale cumpără patru autobuze nepoluante, patru stații de încărcare rapidă și alte două pentru încărcare lentă. Investiția evaluată la 9.000.000 de lei a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) zilele trecute, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 22 iunie.

Achiziția celor patru autobuze electrice este asigurată din fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul proiectului „Modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș”.

Reamintim că acest proiect a fost depus în parteneriat cu administrațiile locale din Buchin și Turnu Ruieni, însă Primăria Caransebeș a fost lider de proiect. În acest context, cele două comune vor beneficia de câte un autobuz electric, care va face curse regulate spre și dinspre Caransebeș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Așteptăm ca licitația să-și urmeze cursul firesc, să primim oferte, pentru a avea de unde alege și, evident, procedura să nu impună probleme. Să nu existe contestații și să vedem cât mai repede pe străzile din oraș circulând primele autobuze electrice. Dar chiar și cu contestații, anul viitor vom avea autobuzele în oraș.”, spune primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/