DIICOT-ul a schimbat candidatul PNL pentru Primăria Băile Herculane! Din cauza „afacerilor” care au ruinat stațiunea!

explo 1000x200

Liberalul Pavel Munteanu a renunțat să mai candideze la alegerile din 5 iunie pentru fotoliul de edil-șef în milenara stațiune. Din motive personale! De fapt, din cauza anchetei DIICOT!

„În urma unor probleme personale, candidatul din partea Partidului Național Liberal pentru Băile Herculane, dl Pavel Munteanu, și-a anunțat retragerea din cursa pentru funcția de primar al stațiunii. După ședința de Birou Politic Județean PNL vă anunțăm că noul candidat al PNL pentru Primăria Băile Herculane este Cristian Miclău, un tânăr susținut și de organizația TNL. Despre dl Cristian Miclău putem spune ca ne reprezintă cu mândrie, fiind un exemplu de urmat în societate! Tinerii Liberali îi acordă tot suportul și se bucură de alegerea făcută!”, a anunțat PNL Băile Herculane pe pagina de Facebook.

Ce fel de probleme personale se ascund în spatele deciziei lui Pavel Munteanu au arătat procurorii de la combaterea crimei organizate. „Pavel Munteanu a împrumutat SC HERCULES SA reprezentată de Filip Răiescu cu sume de bani, stabilind o dobândă cu mult mai mare decât cea legală, fapt ce denotă că scopul acestuia a fost acela de a scoate banii din societate, și nu acela de a salva SC HERCULES SA. A solicitat executarea silită a SC HERCULES SA, intervenind în alte dosare de executare existente, tocmai pentru a obține sumele de bani cuvenite”, au explicat procurorii DIICOT.

Aceștia mai arată că, fidel planului de sustragere a bunurilor în interes propriu, începând cu anul 2008, SC HERCULES SA a contractat împrumuturi de la următoarele persoane fizice: Filip Răiescu (fiul directorului general Răiescu Filip), Astrid Beatrice Hrelescu, Valeriu Verbițchi, Anișoara Adamescu (soția directorului economic Adamescu Gavril), Icoana Pătruț (contabila SC HERCULES SA) și Pavel Munteanu,  în baza unor contracte de împrumut care constituiau titluri executorii, cu dobânzi anuale mult mai mari decât dobânda legală. „Astfel, dobânda percepută de Anișoara Adamescu, Icoana Pătruț și Pavel Muntean era de 5 la sută pe lună (cu 600 la sută mai mare decât dobânda legală)”, mai reține procurorul de caz.

Împrumuturile de la persoanele fizice erau garantate cu bunurile societății, fără a avea în acest sens Hotărârea AGA valabilă (condiție necesară conform actului constitutiv și Legea 31/1990 (Adunarea Generală a Acționarilor având obligația „să hotărască gajarea, închirierea sau desființarea uneia sau a mai multor unități ale societății”). Aceste împrumuturi nu au putut fi restituite în termenul stabilit (termen, de altfel, foarte scurt), iar în final au dus la executarea unor imobile aparținând SC HERCULES SA prin intermediul executorilor judecătorești.

Referitor la activitatea infracțională a lui Pavel Munteanu, procurorii au reținut că la data de 30.03.2012  a încheiat contractul de împrumut prin care SC HERCULES SA, reprezentată de Filip Răiescu – director general, a împrumutat de la el suma de 40.000 lei. Termenul de restituire a fost de 1 an, iar dobânda de 5 la sută pe lună (60 la sută pe an, ceea ce reprezintă o dobândă cu aproximativ 600 la sută mai mare decât dobânda legală). Sumele de bani împrumutate au fost recuperate în cadrul dosarelor de executare silită instrumentate de Biroul Executorului Judecătoresc Mihai Țimonea din Caransebeș.

De asemenea, spun organele de cercetare penală, probele atestă că a existat un lider pentru structurarea grupului infracțional. Activitatea desfăşurată de Iosif Armaș s-a desfăşurat după un plan bine pus la punct de către  „lider” şi  s-a subordonat unui scop comun (scoaterea activelor/bunurilor SC HERCULES SA din patrimoniul acesteia în dauna creditorilor reali ai SC Argirom International SA și, totodată, însușirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obținute), fiecare din persoanele în cauză acţionând în virtutea unui interes comun cunoscut încă de la data comiterii primului act material. În acest grup, procurorii îl plasează și pe Pavel Munteanu. Care, culmea, mai îmbracă și uniforma de polițist!

banner 970 x 250