Digitalizare pentru romii proveniți din mediile dezavantajate

whatsapp image 2022 06 28 at 15.55.05
Cuib de vise 1000x100

Un laborator de învățare va fi lansat de către Asociația Nevo Parudimos în cadrul căruia persoanele de etnie romă din medii dezavantajate vor primi asistență pentru a dobândi un set de cunoștințe digitale de bază.

Learning Lab, lansat la nivel local, va îmbunătăți abilitățile, competențele și condițiile generale în comunitățile de romi, va îmbunătăți calitatea vieții prin promovarea alfabetizării digitale, funcționale și informaționale și prin utilizarea abordărilor inovatoare și a tehnologiilor digitale.

Conceptele de învățare în comunitate și încrederea sunt elemente fundamentale, asupra cărora se pune un accent deosebit în procesul de dezvoltare. De asemenea, este esențială dobândirea de cunoștințe digitale, alfabetizarea informațională în rândul comunităților dezavantajate cu scopul dezvoltării personale, participării active, facilitării accesului la servicii publice, a accesului la informație și, nu în ultimul rând, dezvoltarea profesională a beneficiarilor.

whatsapp image 2022 06 28 at 13.07.33

publicitate si promovare in ziar

Laboratorul de învățare va fi inaugurat în Reșița, marți 28.06.2022, la ora 11, la sediul Direcției de Asistență Socială din Reșița, situat în Piața Republicii, nr 44. Proiectul Dream Road este desfășurat în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin.

Proiectul DREAM ROAD – Regiunea Dunării pentru acces îmbunătățit și eMpowerment pentru dezvoltarea ROmA a început la 1 iulie 2020 și se va încheia la 31 decembrie 2022. Bugetul general al proiectului este de 2.072.267,40 EUR, rata de cofinanțare este de 85%.

Mai multe informații poți afla aici: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/dream-road

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/