Dieteticieni din toată țara își dau întâlnire la Timișoara, în conferința anuală

conferinta anuala dieteticieni timisoara
untitled design set 970x90 px

Conferința anuală națională a Colegiului Dieteticienilor din România are loc pentru prima dată la Timișoara în perioada 21-22 iunie. 

Manifestarea este la a doua ediție, iar anul acesta se va desfășura sub tema „Nutriția clinică și rolul dieteticianului în echipa multidisciplinară”. Conferința va avea loc la Iulius Congress Hall, vineri și sâmbătă.

Tema conferinței reflectă importanța pe care Colegiul Dieteticienilor din România o atribuie formării și integrării dieteticienilor în echipele de profesioniști în domeniul sănătății. Evenimentul reunește dieteticieni autorizați și studenți ai specializării Nutriție și Dietetică din cadrul universităților de medicină din țară, cât și medici de diverse specialități. Participanții vor avea ocazia să asiste la 23 de prezentări de 30 minute, grupate pe categorii de patologie în 6 sesiuni: diabet și boli metabolice, oncologie, nutriție enterală și parenterală, endocrinologie, pediatrie și gastroenterologie.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Această conferință este esențială pentru consolidarea rolului dieteticienilor în echipele multidisciplinare și pentru promovarea activităților științifice desfășurate într-un domeniu atât de important cum este nutriția clinică.”, a declarat conf. dr. Florina Ruța, președinta Colegiului Dieteticienilor din România.

Vor lua cuvântul, în  cadrul conferinței, Bogdan Timar (decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Timișoara, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), Alexandra Sima (medic primar diabet, nutriție și boli metabolice), Dana Stoian (medic primar endocrinolog), Ovidiu Bedreag (medic primar ATI) și Florina Ruța (președinta Colegiului Dieteticienilor din România, UMF Tg. Mureș).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/