Seria evenimentelor dedicate formării dascălilor cărășeni s-a încheiat pe Valea Almăjului, la Prigor.
Cea de-a XXXII-a ediție a Seminarului Didactica Internațional, organizată de Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, s-a încheiat cu o activitate desfășurată la Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu” din Prigor, unde tema evaluării competențelor a fost dezbătută în cadrul celor două secțiuni de lucru ale simpozionului „Cum și ce evaluăm?”.
Au răspuns invitației, Lucian Miclău – inspector școlar general, Simona Miclău – primar al comunei Prigor, inspectori școlari, directori ai unităților de învățământ din Valea Almăjului, precum și cadre didactice din județ.
Prin această manifestare de amploare, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin readuce în prim-plan rolul primordial al activității sale, și anume, formarea cadrelor didactice, contribuind, astfel, la creșterea nivelului calitativ al desfășurării acestuia în Caraș-Severin.
„Seminarul Didactica Internațional oferă șansa unei mai bune pregătiri a personalului didactic. Schimburile de idei, de bune practice, temele și domeniile diverse, care variază de la un an la altul, oferă o largă perspectivă celor implicați, o oportunitate de analiză a propriei activități și de reevaluare a acesteia, dacă acest lucru se impune.”, a precizat Ionuț Gârtoi, directorul Casei Corpului Didactic a Județului Caraș-Severin.
Activitățile din cadrul Seminarului Didactica Internațional au debutat în 13 mai cu simpozionul „Evaluări alături de comunitatea cehă”, organizat la Școala Gimnazială „A. J. Komensky” din Sfânta Elena – comuna Coronini, și au continuat în 31 mai cu joc, cântec și voie bună la Măru, în cadrul Festivalului Regional de Folclor „Doina Bistrei”.