Diagnostic pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița: cancer operabil!

Romeo Dunca și Nelu Popa au văzut cu ochii lor ceea ce pacienții văd de ani buni: mizerie, haos, mașini parcate haotic și dezinteres. Toate în curtea Staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Diagnosticul a fost ușor de prevăzut, dar totuși boala este vindecabilă, au concluzionat cei doi.

Un sistem bolnav. Așa poate fi catalogat sistemul sanitar din Reșița după o evaluare succintă făcută de primarul Ioan Popa și de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Cei doi colegi și prieteni au susținut astăzi o conferință de presă în curtea Staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Concluzia a fost simplă: trebuie să se facă ordine.

„Trebuie să facem întâi curățenie”, a spus Romeo Dunca, arătând cu degetul spre garajele în paragină și clădirile din curtea Staționatului 2. Una dintre clădiri aparține chiar doctorului Secășan, despre care Romeo Dunca spune că a arătat înțelegere și deschidere spre o evaluare a clădirii pentru a tranșa cât mai rapid problema.

O altă neregulă pe care cei doi o consideră deja rezolvată se referă la sistemul de termoficare folosit de spital. Primarului Ioan Popa i s-a părut de neconceput ca în anul 2020 o unitate medicală să fie încălzită cu lemn, așa că a adus de la Primărie o centrală pe gaz.

„Ăsta l-am adus acum de la Primărie. E nou-nouț. Iar asta este o centrală pe lemne pe care o scoatem afară și băgăm una pe gaz. În Govândari facem același lucru. La ora asta, în Reșița, oamenii veneau și băgau lemne pe foc la spital! Le scoatem pe cele pe lemn. Cum să folosești lemn când tu ai gaz?! Dar cineva odată le-a luat și a gândit-o, că era o pleașcă de luat pe lemne”, a declarat primarul Ioan Popa. Inclusiv toamna trecută, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu, a optat pentru folosirea centralelor pe lemne în detrimentul celor pe gaz, motivând că a reușit să obțină lemne din donații, un combustibil care duce la o economie serioasă la bugetul spitalului.

Un subiect sensibil îl reprezintă magazinele din curtea spitalului, despre care Romeo Dunca și Ioan Popa spun că vor fi demolate, pentru că ascund „afacerile” unor persoane cu interese, catalogându-le drept „magazine cu șlapi”.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu detalii despre planurile administrației liberale cu privire la Spitalul Județean de Urgență Reșița