Diagnostic falsificat în Spitalul Județean din Reșița, ca să nu-și mai țină în brațe copilul! S-a început urmărirea penală!

Procurorii se întorc în cea mai mare unitate medicală din Caraș-Severin după ce un tată a descoperit falsuri în înscrisuri medicale de care fosta sa soție s-a folosit ca să-l decadă din drepturile părintești!

Aflat în proces de divorț, bărbatul a descoperit în dosarul cauzei de pe rolul Judecătoriei Timișoara că soția sa a depus mai multe înscrisuri eliberate de Spitalul Județean de Urgență Reșița, acte medicale din care rezultă că ar avea probleme psihice. Asta, spune bărbatul, cu scopul de a fi decăzut din drepturile de tată. Din instanțele civile s-a ajuns imediat la organele de cercetare penală. „S-a dispus începerea urmăririi penale față de persoane deocamdată necunoscute pentru comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisurile oficiale, precum și fals intelectual și uz de fals. Eu am indicat organelor de cercetare penală că soția mea s-a folosit de funcționari din cadrul Spitalului Județean din Reșița care și-au dat concursul să falsifice acte medicale ce mă priveau pentru ca aceasta să le folosească în instanță pentru a mă decade din drepturile părintești. Există modificări în fișele medicale respective și urmează acum să se facă o expertizare grafologică.”, ne-a precizat reclamantul.

Acesta vorbește despre mai multe fișe de observație și de internare la Secția Psihiatrie, unde a fost pacient în urmă cu mai mulți ani pentru o intoxicație cu alcool. „Am fost la Spitalul Județean, am văzut toate fișele. Am cerut copii după toate documentele, dar mi s-a eliberat doar biletul de ieșire din spital, din 2003. Spitalul a trimis însă către instanță, la cererea soției mele, fișele de observație cu modificări pe ele. Când am văzut că au fost modificate, m-am deplasat din nou la Spitalul Județean cu unul dintre avocați. Am văzut că era cu totul alt scris în completarea unui diagnostic. M-am dus în audiență la director, la domnul Waldemar Murgu, și dânsul mi-a zis că, din punctul lui de vedere, uitându-se peste toate, sunt false. Sunt falsificate, din punctul lui de vedere. Cerând explicații, toți cei care și-au pus parafa au refuzat să-mi răspundă. Apare chiar și ștampila unui medic de altă specialitate!”, explică tatăl.

Practic, acesta acuză că s-au completat pe documentele medicale din 2003 aspecte nereale 15 ani mai târziu, în momentul deschiderii procesului de divorț, astfel încât să agraveze diagnosticul care, ulterior, să conducă la decăderea lui din drepturile de tată. „Da, exact. S-a început urmărirea penală și într-un alt dosar, pentru fapte similare, ca urmare a certificatului de handicap eliberat în fals la Timișoara pe numele copilului meu.”, mai susține bărbatul.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Reșița nu s-a declanșat vreo anchetă internă în urma apariției acestui dosar penal. Nu deocamdată! „Atâta timp cât nu există o reclamație scrisă, conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița nu are ce cerceta, pe de-o parte, iar pe de altă parte, discutăm despre o presupusă situație petrecută în urmă cu mai mulți ani.”, a precizat pentru Express de Banat Roxana Bălan Nafiru. Reprezentantul unității medicale mai spune însă un lucru important: „Nimeni nu poate ridica vreun document din spital în numele altei persoane, numai în baza unei procuri notariale!”