Dezvoltarea în România actuală, probleme și proiecte – a treia ediție a Forumului Economic Internațional

forum

Crizele economice, sanitare și energetice și oprirea lor, crizele actuale și soluțiile pentru România, platformă de cooperare a IMM-urilor, subiecte de interes național și internațional, dezbătute în cadrul Forumului Economic Internațional „Relansarea dezvoltării și cooperării”.

Ediția din acest an, ce se va desfășura la Arad, între 4 și 6 mai, va fi una complexă, fiind destinată atât antreprenorilor cu experiență, cât și celor aflați la început de drum, în căutarea de strategii eficiente de business. Adresând-se mediilor de afaceri din România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Ucraina, Italia și nu numai, Forumul își propune să ofere o platformă de promovare a afacerilor și dezvoltare a relațiilor între companii.

Forumul Economic Internațional ”Relansarea dezvoltării și cooperării” pleacă de la observația că nu este ceva mai urgent astăzi decât a asigura normalitatea și eficiența în viața economică, instituțională și culturală în urma pandemiei din perioada 2020-2022 și în contextul tensiunilor internaționale actuale. Această normalitate depinde acum de factori interni, dar și de situația internațională.

„Suntem după decenii de dezvoltare a societăților din această parte a Europei, inclusiv a României, și de cooperare fructuoasă pe arena internațională. Nu există motive pentru a abandona încercările de dezvoltare și cooperare amintite, căci nu s-ar ajunge decât la conflicte și pierderi enorme. Societățile actuale prezintă în continuare crize. Pandemia din 2020, cu implicațiile ei, a antrenat o „criză sanitară” a cărei înlăturare cere încă timp. Dificultățile majore în alimentarea cu energie a industriei, la costuri rentabile și a locuințelor, la prețuri accesibile, țin de „criza energetică”. Se adaugă o „criză economică” – industrii întregi (turismul, transportul, rețeaua serviciilor pentru public) au fost afectate, s-au dizolvat numeroase firme mici, șomajul crește, dar lipsește forța de muncă în domenii vitale, prețurile au ieșit de sub control, datoria publică sporește. Este nevoie de finanțări sporite ale investițiilor.

Ducând, însă, la capăt descrierea a ceea ce se petrece, se poate spune că ne aflăm, de asemenea, într-o „criză internațională” și în alte crize. Divergențele în spațiul internațional întrec acum cooperările.”, spun organizatorii, și anume: Patronatul Național Român, filiala Arad, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Radio Timișoara, Universitatea Aurel Vlaicu și Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație Chișinău, Republica Moldova.

La reuniune sunt invitați specialiști în politici publice, tehnologii, industrie și agricultură, finanțe, educație, relații internaționale, iar dintre partenerii Forumul Economic Internațional de la Arad îi amintim pe Bazar Shop Construct SRL, Activo Construct Vest SRL, Victoria New Production SRL, BAPD SA, Dorvena Wines Pâncota, Medical Service Centrum.

Forumul Economic Internațional ”Relansarea dezvoltării și cooperării” se va desfășura după următorul program:

Joi – 4 mai 2023

13.00 Sosirea participanților

Vineri – 5 mai 2023

9.00 Deschiderea reuniunii

10.00 -11.30 Criza economică și oprirea ei

11.30 -13.00 Criza sanitară și oprirea ei

13.00 -14.30 Prânz

14.30 -16.00 Criza energetică și oprirea ei

16.00 -17.30 Criza internațională și soluția optimă pentru România

17.30 – 19.00 Înființarea platformei de cooperare a IMM-urilor. Discuții

Sâmbătă – 6 mai 2023

9.00 -11.00 Dezvoltarea României actuale. Probleme și proiecte

11.00 -12.00 Concluzii și închiderea Forumului Economic.

Participarea este deschisă pentru toți cei interesați de eveniment și de tematica propusă spre a fi dezbătută pe parcursul desfășurării Forumului Economic Internațional ”Relansarea dezvoltării și cooperării”, prin urmare, companiile interesate se pot înscrie accesând adresa de e-mail: patronatulnationalroman.arad@gmail.com sau la numerele de telefon: 004-0767-539931 și 004-0744-544779.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/