Dezinteres sau relaxare totală? Lugojenii nu mai trec pragul centrului de vaccinare

vaccinare

Lugojenii nu sunt interesați să se vaccineze împotriva COVID-19, deși numărul infectărilor are din nou o tendință de creștere.

Spitalul Municipal din Lugoj are internați 6 pacienți depistați pozitiv cu COVID-19, alți 12 pacienți fiind suspecți. Pe secția ATI a unității spitalicești lugojene sunt internate două persoane cu coronavirus, șase din totalul de opt paturi disponibile fiind libere.

Deși numărul persoanelor depistate pozitiv cu coronavirus la nivel județean este destul de însemnat, cu circa 150-350 persoane zilnic, interesul pentru vaccinare rămâne extrem de scăzut. Centrul de vaccinare de la Sala „Lavinia Miloșovici” are o medie zilnică de 3-6 persoane care aleg să se protejeze de formele grave ale COVID-19 prin vaccin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Amintim că la centrul din Lugoj încă sunt disponibile pentru ridicare carnetele cu tichete valorice în valoare de 100 de lei fiecare. Ele sunt destinate persoanelor care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență care prevede acordarea de tichete pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, adică persoanele care s-au vaccinat cu doza 2 pentru vaccinul Pfizer – BIONTech, Moderna, Astra Zeneca sau doza unică Johnson&Johnson în intervalul 25 octombrie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor „Lavinia Miloșovici” funcționează de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10-16. Duminica acesta este închis.

banner 970 x 250