Dezinteres pentru noile prevederi privind autorizarea la incendii

explo 1000x200

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin a organizat ieri o conferință de presă la care a invitat și responsabilii din județ, pentru a le prezenta noile reglementări europene și naționale privind siguranța la incendii și normele din construcții.

Această conferință, la care au fost invitați reprezentanții autorităților publice locale, reprezentanți ai unor societăți comerciale, proiectanți/verificatori de proiecte și reprezentanți mass-media, s-a dorit un demers în sprijinul beneficiarilor, pentru a întelege importanța obținerii avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu. Din păcate, în sală au fost prezenți un singur viceprimar, doi-trei arhitecți, câțiva reprezentanți ai societăților comerciale și o mână de funcționari.

„În cadrul conferinței, reprezentanții inspectoratului nostru le-au reamintit participanților că unitatea noastră nu colaborează, nu susține și nu promovează persoane care au lucrat în instituţia noastră și care, în prezent, întocmesc în numele proiectanţilor sau care participă la întocmirea documentaţiilor tehnice necesare. Foarte important de reținut este faptul că specialiștii inspectoratului nostru asigură, gratuit, asistență tehnică de specialitate pe linia autorizării din punct de vedere la incendiu. În plus, pentru emiterea avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu nu percepem niciun fel de taxe. Instituția noastră își reafirmă disponibilitatea pentru sprijinirea intrării în legalitate a obiectivelor care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”, a explicat Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Deși prezența a fost scăzută, să vezi revoltă pe oameni când or începe pompierii cu amenzi și chiar cu închideri de unități…