Dezbateri deschise despre noile investiții din Timișoara. Ce comisie a fost înființată

comisie1

Timișorenii vor putea afla unde se va construi un nou cartier rezidențial sau o viitoare fabrică. Asta după ce Primăria Timișoara a înființat o nouă Comisie Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, ale cărei ședințe vor fi publice.

Dominic Fritz anunță că timișorenii interesați de viitoarele proiecte de dezvoltare ale orașului vor putea afla mai multe informații mai ușor. Primarul Timișoarei spune că s-a înființat o nouă Comisie Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, ale cărei ședințe vor fi difuzate online.

Știți unde urmează să se construiască un nou cartier rezidențial sau o viitoare fabrică? Cât spațiu verde va fi amenajat în timpul acestor investiții sau cum se vor conecta cu rețeaua de transport public local? Cum se ajunge la aceste decizii? Pentru majoritatea celor care trăim în Timișoara, răspunsul este ”nu știu”. Pentru că dezbaterea acestor subiecte se făcea până acum, în spatele ușilor închise. Am schimbat acest lucru și cu noua Comisie Tehnică de Amenajarea a Teritoriului și de Urbanism dezbaterile vor fi transparente și deschise tuturor. Toate ședințele comisiei vor fi difuzate online pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara pentru ca opinia publică să afle dintr-o fază incipientă care sunt viitoarele proiecte de dezvoltare ale orașului. Pentru ca atunci când ajungem în etapa de consultare a publicului, cetățenii să aibă deja informațiile necesare și să se implice cu recomandări. Este o dezbatere de care Timișoara are nevoie pentru a se dezvolta armonios”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a explicat că noua comisie are în componență specialiști cu o formare profesională diversă, care vor avea puncte de vedere complexe pentru fiecare documentație. Și anume, este vorba de reprezentați ai facultăților de arhitectură, de construcții, geografie – planificare teritorială, peisagistică și ecodesign urban, dar și ai unor organisme importante precum Ordinul Arhitecților, Registrul Urbaniștilor sau Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Opiniile specialiștilor vor sta la baza avizelor de specialitate pe care Arhitectul Șef le emite pentru planuri de urbanism, studii de fezabilitate, de circulație, teme de proiectare, strategii de dezvoltare urbană, proiecte de interes municipal etc. – adică, pentru toate documentațiile care se referă la dezvoltarea spațială și urbanistică a orașului nostru”, a precizat Dominic Fritz.