Dezbatere între Dominic Fritz și primarul Lisabonei, la Timișoara. Despre ce vor discuta cei doi edili

dominic fritz

Primarul Lisabonei, Carlos Moedas, este așteptat la Timișoara în această săptămână. Edilul capitalei Portugaliei va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Cu ocazia vizitei, primarul Lisabonei va participa și la o dezbatere cu Dominic Fritz despre rolul orașelor în Uniunea Europeană.

Primăria Timișoara anunță că va organiza joi, 29 septembrie, o dezbatere între Dominic Fritz și Carlos Moedas, primarul Lisabonei. Edilul capitalei Portugaliei este așteptat la Timișoara în această săptămână, pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest.

web summit in lisbon

Potrivit Primăriei Timișoara, dezbaterea este intitulată „De la Timișoara la Lisabona – Care este rolul orașelor în Uniunea Europeană?” și face parte din programul de promovare externă a titlului de Capitală Europeană a Culturii. Așadar, cei doi edili vor discuta, printre altele, de tranziția spre energie verde, poluarea și aglomerația din orașe și soluționarea lor sau atragerea de fonduri europene. De menționat este faptul că Lisabona a fost Capitală Europeană a Culturii în anul 1994.

În contextul vizitei sale pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa de la Universitatea de Vest, mă bucur că primarul Carlos Moedas a răspuns pozitiv invitației noastre la acest eveniment și aștept cu drag să îl am ca partener de dialog. Chiar dacă distanța dintre Timișoara și Lisabona este de peste 3.000 de kilometri, multe dintre provocările cu care orașele noastre se confruntă sunt comune. Găsim soluții împreună sau fiecare acționează separat?”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Carlos Moedas este primarul Lisabonei și fost Comisar European în perioada 2014-2019, având ca portofoliu Cercetarea, Știința și Inovarea. El a fost, de asemenea, secretar de stat în guvernul Portugaliei din 2011 până în 2014.

Dezbaterea va avea loc joi, 29 septembrie, de la ora 16.00, la Cinema Victoria și va fi moderată de Alex Condrache, doctor în Literatură Comparată la Universitatea de Vest din Timișoara, și se va desfășura în limba engleză.